Какво е енергийна психология?


Какво е енергийна психология?
Енергийната психология е най-новото течение на психологията, което в последните десетилетия се развива с бързи темпове. Основополагащо твърдение на енергийната психология е че емоционалното здраве, професионалният успех и удовлетворението от живота могат да бъдат значително подобрени от балансиране на енергията, която ги регулира.

Енергията е в основата на всичко, тя е невидимата основа - инфраструктурата, върху която лежи вашето здраве, щастие и просперитет. Енергията протича в тялото по различни канали и енергийни центрове, които са в тясно и динамично взаимодействие с клетките, тъганите, органите, настроението, мислите ви. Когато промените енергията, вие директно въздействате върху емоциите, здравето и поведението си.

Енергийната психология използва до много голяма степен принципите на съвременната психология и западна наука. Тя включва оценка и третиране на психологични проблеми чрез биоенергийни системи. Подобно на съвременната терапии като психология и психотерапия, използва стандартни терапевтични елементи като осъществяване на рапорт, изслушване и дискусия, но добавя и допълнителни инструменти, които обръщат специално внимание на състоянието на физическото и енергийно тяло, чрез потупване или притискане на специфични точки от тялото, мускулно тестване, използване на утвърждения, визуализации и други.

Енергийната психология обръща специално внимание на връзката между енергията, емоциите, съзнанието, мислите, намерението и духовността. За разлика от класическите форми на терапия, резултатите възникват много бързо, обикновено без да предизвикват свръх-емоционална реакция и дистрес.

Така тя помага за преодоляване на:
Тъй като енергийната психология влияе на много по-дълбоко ниво от класическата вербална терапия и работи директно с тялото, то резултатите, които настъпват са много по-бързи, задълбочени и трайни в сравнение с другите по-традиционни подходи. Разнообразието от методи на енергийната психология са приложими в различни ситуации като ефективно средство за помощ и самопомощ.

Ако искате да разберете повече за методите на енергийната психология, не пропускайте да се присъедините към конференцията по енергийна психология "Енергийната психология - мост между два свята"

Ако сте част от динамичния свят на бизнеса и ежедневно се сблъсквате с проблеми като стрес, тревожност, крайни срокове, безсъние, не пропускайте това събитие. То ще ви покаже лесни, приложими и ефективни методи да се освободите от проблемите си или поне да научите как да ги контролирате по-добре. 

Гергана Радович
Холистичен терапевт и сертифициран преподавател ТЕС
 
 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: ТЕС, Практици, EnePsy Академия, Научи повече