Какви са ползите от съня


Какви са ползите от съня

Спиш ли пълноценно всяка нощ? Ако не го правиш, вероятно имаш причина за това, но знаеш ли, че сънят е онова нещо, което може да подобри всеки процес в тялото ти и живота ти?

 

Много хора подценяват съня си, защото вярват, че могат да се научат да спят по-малко, имат много работа или просто не могат да си легнат навреме.

 

Ако и ти си сред тях, в това видео ще откриеш защо е много важно да спиш добре и какви са ползите от съня за тялото, ума и емоционалното ти здраве.  

 

Нещата, които ще споделя с теб, са същите като онези, на които обучавах пилотите и авиационните техници през годините си на авиационен инструктор, специализирал в управление на стреса, подобряване на качеството на съня и преодоляване на умората.

 

Преди да започнем, искам да те попитам как спа снощи? А предишната нощ? А през последните няколко седмици?

 

Замислял ли се изобщо за качеството си на сън или го приемаш такъв, какъвто е?

 

Много от моите клиенти осъзнават, че имат проблем със съня, едва когато чуят тези въпроси. Много хора не спят пълноценно и голямата част от тях не смятат това за проблем или дори и да го оценяват като такъв, не вярват, че той е преодолим.

 

Не е така! Почти всеки човек може да подобри качеството на съня си, стига да прояви желание, търпение и да знае какво да направи.

 

Как да разбереш дали имаш проблеми със съня?

 

Кои от следните неща са валидни за теб:

 

Ако си отговорил положително на повече от 2 въпроса, е много вероятно да имаш нарушения на съня. Обърни внимание, че състояния като обструктивна сънна апнея, синдром на неспокойните крака, бруксизъм и други изискват медицинска намеса, но за щастие те са малък процент от всички случаи, свързани със безсънието.

 

За повечето хора нарушенията в качеството на съня са предизвикани от начина на живот и фактори, свързани с него и точно, поради тази причина могат да се преодолеят сравнително лесно.

 

Нека ти покажа как в това видео.

 

 

Гергана Радович, холистичен терапевт, специалист по съня и преподавател по ТЕС

 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: ТЕС, Безсъние и умора