Какво представлява Сай-Кей® (PSYCH K®)


Какво представлява Сай-Кей® (PSYCH K®)
В нашето забързано ежедневие все по-рядко се спираме, за да се запитаме „Начинът, по който преминавам през живота си, отразява ли мъдростта и знанието, което съм натрупал досега?“. Но ако се спрем и се разровим по-надълбоко, може да се окаже, че отговорът е по-скоро не. Защо? Възрастният човек носи повече от детето в себе си, отколкото може да признае дори и да иска. Невинаги това е за добро. 

Човек така е устроен, че по-голямата част от неговото поведение, емоции и мисли, около 95%, се определят на подсъзнателно ниво, т.е. ние нямаме съзнателен достъп до една огромна част от информацията, която складираме през живота си. Понякога това е за добро, но често има по-скоро ограничаващо действие. Нашата реалност като възрастни се създава от „програмирането“ ни в ранна детска възраст. Вярванията, които формираме тогава, са свързани със здравето, взаимоотношенията, материалното благополучие, себеоценката и прочие. Много често тези вярвания са силно себе-ограничаващи и себе-нараняващи. Като възрастни ние не можем лесно да се справим с тях, просто защото не сме наясно, че те съществуват.

Сай-Кей® е метод, който ни помага да идентифицираме тези ограничаващи програми и да ги променим. В последните 25 години са натрупани значително доказателства за ефикасността на Сай-Кей®. Той е интерактивен и неинвазивен процес на трансформация, който в рамките на 10 – 15 минути може да превърне саботиращо негативно вярване от типа на „Аз не съм достатъчно добър“ в позитивно и самоутвърждаващо „Аз мога да направя всичко, което пожелая“.

Сай-Кей® използва съвременните достиженията на невронауката заедно с древното познание за ума и тялото и се фокусира върху балансиране на двете мозъчни полукълба. Само в състояние на баланс и покой, ние можем да препрограмираме подсъзнанието, така че то да работи за нас, а не против нас. Ние сме създадени, за да използваме спецификите и капацитета на двете полукълба, но събитията през живота ни водят до доминантност на едното полукълбо над другото. Най-често това са силно негативни и травмиращи събития, които се складират като травматични спомени в само едната хемисфера, заедно с травмиращата емоция, която ги съпътства. Така, те остават затворени вътре в нас и управляват живота ни без дори да осъзнаваме това. Ден след ден, доминантността на тази хемисфера става все по-силна. С помощта на Сай-Кей® балансът лесно може да се възвърне и да ни позволи да живеем живота си по-пълноценно. 

Гергана Радович, холистичен терапевт
 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: Липса на увереност, Стрес и тревожност